Kristof Verslype

Kristof Verslype (1982) is doctor in de ingenieurswetenschappen (KU Leuven). Hij onderzocht hoe privacy kan worden verbeterd met betrekking tot cryptografie. Na een korte periode als postdoctoraal onderzoeker te werken, werd hij eind 2011 onderzoeker bij Smals, een ICT-dienstverlener voor overheidsinstellingen. Zijn huidige expertisedomeinen zijn blockchain & distributed trust, toegepaste cryptografie en privacy & analytics.

Blockchaintechnologie, smart contracts, artificiële intelligentie en het notariaat van de 21steeeuw

Donderdag 19/09 - 14:00 – Blue stage
Vrijdag 20/09 – 11:00 – Blue stage

In deze presentatie komt de impact van de technologische veranderingen op het notariaat aan bod. De mogelijke toekomst van het notariaat in de 21steeeuw eeuw zal er worden geschetst.

In het bijzonder blockchaintechnologie en de daarmee verbonden smart contract krijgen aandacht. Voor beide technologieën zal zowel de technologische als de juridische impact en mogelijkheden worden besproken.

Ook de artificiële intelligentie zal aan bod komen. Systemen die gebruik maken van artificiële intelligentie worden hoe langer hoe meer autonoom ingezet en spelen steeds vaker een bepalende rol bij het nemen van beslissingen. Dat is niet altijd even onschuldig. In deze presentatie zal een high-level overzicht worden gegeven van enkele courante valkuilen in AI-gebaseerde applicaties. Daarbij zal verduidelijkt worden waar de problemen vandaan komen, en of en hoe ze te mitigeren zijn. In het algemeen zal blijken dat er wel meer voorbereidingswerk komt kijken bij het ontwikkelen van zulke applicaties, dan de meeste AI-goeroes zouden willen toegeven.

Bekijk het programma      Bestel uw tickets

Paspoort
NAAM Kristof Verslype
NATIONALITEIT Belg
BEDRIJF Smals
SPECIALISATIE IT research

Andere sprekers op dit congres:

Stuk voor stuk experten in hun vakgebied.

Benjamin Verheye

Joachim Ganseman

Benjamin Verheye

Joachim Ganseman