Joachim Ganseman

Joachim Ganseman is informaticus en begon zijn carrière als doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen, met zijsprongen naar Queen Mary University in London en Stanford University. In zijn onderzoek stond digitale signaalverwerking, machine learning en analyse van audio centraal. Sinds 2018 werkt hij bij Smals Research, waar hij zich concentreert op AI-gerelateerde onderwerpen zoals Natural Language Processing, Conversational Interfaces en hun mogelijke toepassingen in overheidscontext. Als medestichter en -organisator van de Belgische Informatica-olympiade ontving hij in 2016 de jaarprijs wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen van België.

Blockchaintechnologie, smart contracts, artificiële intelligentie en het notariaat van de 21steeeuw

Donderdag 19/09 - 14:00 – Blue stage
Vrijdag 20/09 – 11:00 – Blue stage

In deze presentatie komt de impact van de technologische veranderingen op het notariaat aan bod. De mogelijke toekomst van het notariaat in de 21steeeuw eeuw zal er worden geschetst.

In het bijzonder blockchaintechnologie en de daarmee verbonden smart contract krijgen aandacht. Voor beide technologieën zal zowel de technologische als de juridische impact en mogelijkheden worden besproken.

Ook de artificiële intelligentie zal aan bod komen. Systemen die gebruik maken van artificiële intelligentie worden hoe langer hoe meer autonoom ingezet en spelen steeds vaker een bepalende rol bij het nemen van beslissingen. Dat is niet altijd even onschuldig. In deze presentatie zal een high-level overzicht worden gegeven van enkele courante valkuilen in AI-gebaseerde applicaties. Daarbij zal verduidelijkt worden waar de problemen vandaan komen, en of en hoe ze te mitigeren zijn. In het algemeen zal blijken dat er wel meer voorbereidingswerk komt kijken bij het ontwikkelen van zulke applicaties, dan de meeste AI-goeroes zouden willen toegeven.

Bekijk het programma      Bestel uw tickets

Paspoort
NAAM Joachim Ganseman
NATIONALITEIT Belg
BEDRIJF Smals
SPECIALISATIE IT researcher

Andere sprekers op dit congres:

Stuk voor stuk experten in hun vakgebied.

Benjamin Verheye

Kristof Verslype

Benjamin Verheye

Kristof Verslype